Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید جوادیان زاده شنبه شب در نشست شورای فرهنگ عمومی بهاباد که با حضور فرماندار، امام جمعه، معاونان فرمانداری، بخشداران بخش مرکزی و آسفیچ و نیز اعضای شورای فرهنگ عمومی که با موضوع کتاب و کتابخوانی برگزار شد، بر ترویج فرهنگ کتاب به نسل جوان و نوجوانان تاکید کرد.

وی با بیان اینکه گستردگی شورای فرهنگ عمومی و مجموعه فرهنگی از جمله مسائل فراگیر است که همه باید در امتداد آن حرکت کنیم، گفت: با صرف برگزاری جلسات شوراهای فرهنگ عمومی باید کارهای میدانی انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به انتخاب یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال ۱۳۹۸، خاطرنشان کرد: همکاری بخش‌های فرهنگی استان ثمره‌اش کسب این عنوان بود.

جوادیان زاده با اشاره به داوطلبی ۱۷۰ شهر برای کسب عنوان پایتخت کتاب ایران، تاکید کرد: در این میان، یزد توانست به این عنوان مهم فرهنگی دست یابد و با توجه به فضای روانی و فکری که در کشور ایجاد می‌شود، باید افراد تاثیرگذار فرهنگی در استان حضور پیدا کنند.

وی تصریح کرد: شهرستان بهاباد با وجود محرومیت و دوری از مرکز استان انگیزه‌های خیلی قوی و خوبی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارد و این انگیزه سبب ایجاد امید و انرژی می شود، باید تقویت شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد یزد در ادامه با اشاره به اینکه موج عظیمی در تروبج فرهنگ کتابخوانی در استان به راه افتاده است، یادآور شد: یزد از لحاظ سرانه مطالعه کتاب رتبه سوم را از آن خود کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز نقش کتاب و مطالعه جهت ارتقاء فرهنگ عمومی بر همگان روشن است، ضرورت دارد، با استفاده از این ظرفیت باید در راستای ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه گام برداریم.

مدیرکل ارشاد اسلامی یزد با تاکید بر اینکه تلاش در استان باید حفظ و نگهداری عنوان برند پایتخت کتاب ایران باشد، تصریح کرد: ما می‌توانیم با برگزاری برنامه‌های بسیار خوب در سطح شهرستان به شکلی عمل کنیم که سال‌های بعد این عنوان به یکی از شهرستان‌های استان اختصاص یابد و سعی کنیم تا برای همیشه پایتخت جهانی کتاب از یزد خارج نشود.

جوادیان زاده در ادامه بر تجلیل از خیران کتاب در شهرستان تاکید کرد و افزود: از خیران و بانیان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی که در بهاباد فعالیت دارند و در قید حیات هستند تجلیل شود.

وی به برگزاری برنامه‌های فرهنگی سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال نشست‌های فرهنگی متعددی همچون کتاب‌خوان، نقد و تحلیل کتاب و نشست‌های تجلیل از ۲ نویسنده مطرح کشوری در قالب طرح ملی چهل قلم، اجرای طرح فرشته کتابخوان، راه اندازی اتوبوس سیار کتاب و… برگزار شد.

همچنین امام جمعه و فرماندار بهاباد بر ترویج فرهنگ کتاب در شهرستان و مطالعه تاکید کردند و خواستار تجهیز کتابخانه ها و راه اندازی کتابخانه های تخصصی در شهرستان شدند.

شهرستان بهاباد چهار باب کتابخانه عمومی با ۲۵۰۰ عنوان کتاب و هزار و ۲۰۰ نفر عضو فعال دارد.

مرکز شهرستان ۲۰ هزار نفری بهاباد در فاصله ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی یزد قرار دارد.

۹۸۷۷/ ۲۰۴۷/‏

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۶۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام

به گزارش خبرگزاری مهر، اولین «شب نغمه های اذان ایرانی» روز شنبه بیست و دوم اردیبهشت سال جاری با ارایه نمونه‌هایی از تولیدات تازه اجرای اذان در دستگاه‌های موسیقی اصیل ایرانی و اجرای برنامه ارکستر «نیایش» به سرپرستی علیرضا امینی با منتخب مجموعه‌ای از آثار حوزه مناجات‌خوانی در تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی میزبان مخاطبان و علاقه‌مندان موسیقی آیینی خواهد بود.

آثار اجرا شده توسط ارکستر «نیایش» در این ویژه‌برنامه به آهنگسازی علیرضا امینی بوده و تنظیم قطعات را نیز ایمان ملکی انجام داده است. ضمن اینکه هاشم احمدوند، سید ابوالفضل عدل، مهدی محمدی، حامد کاظمی و جواد کاپریمی خوانندگان آثار اذان‌ها و آثار منتخب ارکستر نیایش هستند.

مراسم تجلیل از اجرای رحیم موذن‌زاده و نیز احمد مراتب و اهدای لوح‌های یادبود نیز یکی از چند قسمت این برنامه است. ضمن اینکه رونمایی از لوح ثبتی پرونده ثبت اذان‌گویی با موسیقی اصیل دستگاهی آواز ایرانی نیز از دیگر بخش‌های این برنامه خواهد بود.

علیرضا امینی درباره «شب نغمه‌های اذان ایرانی» گفت: من برای اولین بار در پرتو معرفی اجرای نغمه‌های اذان ایرانی به روش پیشینیان که اسناد ضبط شده آن از حدود ۱۱۰ سال پیش موجود است اجرایی را روی صحنه خواهم برد.

وی افزود: نماز جایگاه معنوی بسیار بالایی در میان ایرانیان داشته است و در هر کوچه و خیابانی، هر ایرانی با بیان خود اذان می‌گفته و مردم را برای نماز و عبادت آگاه می‌کرد. همان‌طور که در حال حاضر اذان بیات ترک رحیم موذن‌زاده اردبیلی و شور محمد آقاتی در بهترین روایت ارزش این گونه مهم هنر معنوی را در جامعه ما نشان می‌دهد، ما می‌توانیم با رونق روایت دوباره اذان ایرانی بین هنرمندان آواز اصیل ایرانی، تمام ایرانی ها را با حفظ و روایت اذان آشتی دهیم. اذان می‌تواند به عنوان یک نغمه و مناجات در تمامی لحظات زندگی مردم حضور داشته باشد چرا که تمام جملاتش گفت و گو از صفا و صمیمیت و اصول دینی ما است. اگر بتوانیم این باورها را تقویت کنیم تاثیر مثبتی روی تربیت اخلاقی جامعه خواهد داشت.

این پژوهشگر موسیقی گفت: اجرای اذان ایرانی به عقیده من می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات در پرورش نسل جوان جدید ما باشد. وقتی این نسل بتواند اذان را با نغمات قومی و ملی خود بشنود می‌تواند جملات زیبای اذان را اجرا و زمزمه کنند. اذان یک اجرا مختص به اوقات شرعی نیست. موسیقی ملی ما قابلیت‌های والایی دارد که وقتش رسیده به آن اصالت برگردیم و بی‌اعتنایی‌هایی که به موسیقی ملی ایران شده است را پایان دهیم و بدانیم این موسیقی نیاز به برنامه و حمایت دارد. البته باید از حجت الاسلام مهدی خاموشی که از این طرح در سازمان اوقاف و امور خیریه حمایت کردند تشکر کنم. البته جناب مهدی وجدانی وتیم اجرایی پژوهشی ویژه ثبت میراث ناملموس فرهنگی در سازمان میراث فرهنگی و جناب علیرضا ایزدی که لوح ثبتی پرونده اذان‌گویی با نغمات موسیقی اصیل دستگاهی آوازی ایران را برای ما ثبت کردند همکاری های بسیار خوبی با پروژه ما داشتند. این درحالی است که باید از احمد مراتب هم قدردانی ویژه ای داشته باشم که پذیرفت تا برنامه ما حضور پیدا کرده و خاطره اذان‌گویی ایشان بر بام کعبه به عنوان دومین نفر بعد از بلال حبشی و اولین ایرانی را روایت کند.

کد خبر 6094985 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد